ساخت اعضای بدن انسان به منظور پیوند خدمتی بزرگ در دنیای پزشکی به شمار می آید . اکنون پرینت سه بعدی اعضای بدن انسان در راستای تسهیل ساخت اندام های بدن قدمی مهمی برداشته است .
در دنیای امروز داروهای صددرصد مفیدی که جان میلیونها انسان را از مرگ حتمی نجات میدهند هم، عوارض جانبی خود را دارند، پس دیگر تکلیف باقی چیزها ازجمله ابزار پیشرفته تکنولوژیکی نیز روشن است.
سالهاست که گوشمان به کشفیات جدید محققان درباره لایه منفی فناوریهای پیشرفته عادت کرده است اما گویی چون افیون زدههای نشئه از شکوه تکنولوژی ترجیح میدهیم، این هشدارها را واقعی نگذاشته و به راه خود برویم.
پرینت سه بعدی اعضای بدن :
کارکرد این فناوری به این شکل است که فرضا شما در یک پیادهروی شلوغ در میان صدها نفر درحال حرکت هستید اما یک دوربین مداربسته که به فناوری اسکن جمعیت مجهز است، در کسری از ثانیه همه افراد حاضر در پیادهرو را شناسایی میکند و تمام!
این فناوری که روزبهروز هوشمندتر و سریعتر میشود، برای مکانهای شلوغی نظیر فرودگاهها، مراکز خرید و استادیومها طراحی شده است.
حشرات برقی جاسوس
این مورد را دیگر حتما در فیلمها دیدهاید. حشرات مجهز به انواع وسایل جاسوسی از قبیل دوربین و میکروفن که از هر روزنه ای وارد شده و حرکات طعمه خود را ثبت میکنند. این جانوران الکترونیکی به کمک میکروفن و دوربینهایشان میتوانند شما را پاییده، ردگیری کرده و حتی نمونههایی از DNA شما را استخراج کنند.
هککردن انسانها
بشر تشکیل شده از گوشت و خون، اما فناوریهایی که برای تسهیل زندگی افراد ناتوان در اختیار انسان قرار گرفتهاند، قابلیت مشکلسازشدن را دارند.
همین چندی پیش یک مهندس الکترونیک توانست وسیلهای رادیویی بسازد که قادر بود از فاصله ٩متری دستگاه ضربانساز قلب را از کار بیندازد! آپدیتکردن پروتزهای کار گذاشتهشده در بدن انسان از راه دور یک آرزوی دیرینه است اما خب، لبه تاریک ماجرا را نیز نباید از نظر دور داشت.
تولید گوشت مصنوعی
بهانه اصلی منتقدان برای تاختن به گوشتخوارها آسیبهایی است که این نوع ذائقه به محیط زیست میزند. شاید درست به همین جهت است که برخی به این فکر افتادهاند گوشتی تولید کنند که حاصل از ذبح حیوانات نباشد. این ایده قرار است از همان فناوری استفاده کند که کشت بافتهای مختلف بدن را برای پیوند تسهیل کرده است!
تکثیر اندامهای بدن
پرینت سه بعدی اعضای بدن انسان می تواند در آینده ای نزدیک مشکل پیوند اعضا را از بین ببرد.
شاید باور نکردنی باشد اما قلب مصنوعیای که با خدمات پرینتر سه بعدی چاپ شده است تا کمتر از ١٠سال دیگر در دسترس همگان خواهد بود.
در این تکنولوژی دیگر بدن شما اندامهایی را که با سلولهای خودتان چاپ سه بعدی شده است را پس نخواهد زد.
آن وقت دیگر حتی انتظار برای اهداکننده عضو نیز بیمعنی خواهد شد.