این فیلامنت ها (یعنی فیلامنت PP) کاربرد خوبی برای فضای آزاد (Outdoor) دارند. متریالی مقاوم برای محیط خارج از اتاق؛ زیر نور خورشید، گرما، سرما یا باران.

پلی پروپیلن با نام تجاری Polypropylene-PP از پرکاربردترین پلاستیک های حوزه های صنعت و وسایل مصرفی در دنیا می باشد. مدتی است که تولید این متریال کاربردی برای چاپگرهای FDM هم شروع شده است. 

پلی پروپیلن یک ماده نیمه سخت و سبک است که معمولاً در ذخیره سازی و بسته بندی استفاده می شود . ساختار نیمه کریستالی مواد باعث می شود که قطعات پرینت شده سه بعدی در هنگام خنک شدن به شدت تاب بردارد و این امر باعث چالش در پرینت سه بعدی می شود.

فیلامنت پلی پروپیلن سفت و سخت است و از مقاومت خوبی در برابر فرسودگی برخوردار است . این امر را برای کاربردهای با مقاومت پایین مانند لولا ها ، تسمه ها و غیره ایده آل می کند .
در بعضی از تولید کنندگان حتی مخلوط های پلی پروپیلن ایجاد شده است که باعث افزایش مقاومت می شود و باعث می شود استحکام خوبی داشته باشد و آن را برای استفاده های کاربردی مناسب کند . نکات موجود در این مقاله انواع مختلفی از فیلامنت پلی پروپیلن موجود برای پرینت سه بعدی را پوشش می دهد.

آیا چاپ سه بعدی با فیلامنت pp سخت است؟

 

بر خلاف متریال ABS و PLA که بافتی کاملا بی شکل یا اصطلاحا amorphous  دارند، متریال  پلی پروپیلن حالت semi-crystalline (بلوری – شفافی) بوده که شرایط نستبا سختی را از نظر سرد شدن و جامدسازی (cooling-soliding) ایجاد میکند. پس استرس خطای چاپ همچون wrapping و غیره افزایش می یابد (شدیدتر از فیلامنت ABS که خود سخت چاپ است). اما استفاده از این فیلامنت (فیلامنت PP) با توجه به خواص بالایش، ارزش ریسک سختی چاپ را توجیه میکند.

همه چیز در مورد فیلامنت PP

حالا به بررسی مزایا و معایب فیلامنت PP میپدازیم

benefite

مزایای فیلامنت PP به شرح زیر است:

فشردگی مناسب و مقاومت خوب در برابر خستگی فیزیکی

مقاومت حرارتی مناسب

سطح پایانی صاف و یک دست

ضد آب بودن

مقاومت شیمیایی بالا به اسیدها، آلکالیس و حلالهای ارگانیک

خمش پذیری بالا

مقاومت بالا نسبت به دفورمه شدن

سبک وزن

نسبت استحکام به وزن بهتر

سطح صیقلی نهایی

انعطاف پذیری نسبی در عین مقاومت مکانیکی بالا

خدمات پرینت سه بعدی تهران

معایب فیلامنت PP به شرح زیر است:

پیچیدگی شدید در قطعه

استحکام پایین

چسبندگی به صفحه پرینت بسیار دشوار

شرایط سخت چاپ

به علت نوظهور بودن، سازگاری کمی با چاپگرهای ارزان قیمت دارد.

خیلی در بازار ایران مرسوم نشده اند و به سختی قابل خرید است.

لایه های چسبندگی در حین پرینت با این مواد (PP) ضعیف می باشد. که این مساله باعث شده است که با PLA نتواند رقابت کند.

تمایل بالا به تاب برداشتن و انحراف

دشواری در چسبیدن فیلامنت به صفحه گرم در حین پرینت لایه های ابتدایی

قیمت نسبتا بالا

اطلاعات تکمیلی PP فیلامنت :

در یک آزمایش که توسط پرینترهای سه بعدی Leapfrog Bolt Pro انجام شد، یک مدل سه بعدی از طرح معروف Benchy boa (که مدلی چالشی برای تست پرینتر ۳ بعدی محسوب میشود) با متریال Polypropylene شفاف و یک مدل هم با متریال PLA رنگ آبی ساخته شد.

نتیجه نشان میدهد، تمام مواردی که برای فیلامنت ABS به کار می رود باید با شدت بیشتری در متریال PP اعمال گردد: مثل محفظه کاملا بسته چاپ، بستر گرم شونده هوشمند، اکسترودرهای پیشرفته با ساختار Direct Drive و …

برای اطمینان سه بار مدل فوق با متریال pp چاپ شد و بهترین نتیجه در بار سوم بدست آمد.

مناسب برای استفاده در پرینتر های سه بعدی

Makerbot/UP/Cubify/Leapfrog Creatr/Builder/Reprap/Felix/Ultimaker و پرینتر های ساخت چین

تست فیلامنت pp نسبت به خورنده های شیمیایی:

پس از چاپ مدل Benchy boat با فیلامنت پلی پروپیلن و PLA، آنها را در سینک محتوی حلال دیوکسالین (Dioxolane) قرار دادیم. حلال دیوکسین، جلادهنده foils/film و پاک کننده رنگ می باشد.

پس از دو ساعت غوطه ور کردن هر دو مدل در این محلول، اولین نشانه های تخریب روی مدل PLA  آبی رنگ ظاهر شد در حالی که قطعه ساخته شده از متریال PP بدون هیچ تغییری همچنان مقاوم باقی ماند. پس از چندین ساعت، رنگ آبی فیلامنت PLA کاملا در محلول دیوکسین قابل مشاهده بود و این مدل در آخر دفورمه شد.

صفحه اول

جهت مشاوره رایگان تماس بگیرید