معرفی پاور یا منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی
هر وسیله برقی برای تامین نیروی مورد نیاز خود به قطعهای به نام منبع تغذیه یا پاور نیاز دارد. دستگاههای الکتریکی برای فعالیت به جریان الکتریکی نیاز دارند. میزان جریان الکتریکی در هر دستگاهی با توجه به نوع عملکرد متفاوت است. از این رو برای هر نوع دستگاهی یک منبع تغذیه منحصر به فرد طراحی و تولید میشود. در این فرصت قصد داریم به معرفی یکی از مهمترین قطعات در پرینتر سه بعدی بپردازیم. منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی به دلیل وظیفه و بار کاری که به دوش میکشد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این میزان از اهمیت ما را بر آن داشت که از فرصت استفاده کنیم و مختصر صحبتی در زمینهی معرفی پاور یا منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی داشته باشیم.
نقش پاور یا منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم میزان جریان الکتریکی هر دستگاهی با توجه به فعالیتی که انجام میدهد متفاوت است. از آنجا که جریان برق موجود در پریز برق ثابت است برای متناسب سازی آن از منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی استفاده میشود. به بیانی سادهتر شما نمیتوانید دستگاه پرینتر سه بعدی خود را مستقیم به پریز برق متصل کنید. همانطور که نمیتوانید بدون استفاده از پاور، دو شاخه کیس کامپیوتر خود را به پریز برق وصل کنید. برد و سایر قطعات پرینتر سه بعدی برای فعالیت به ولتاژ پایین DC نیاز دارند. از این رو وظیفهی پاور در پرینتر سه بعدی تبدیل و تعدیل ولتاژ برق AC به DC است. منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی دارای ظاهری جعبه مانند و از جنس فلز است که درون آن ردیفی از ترمینالهای پیچی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. 3 ترمینال پیچی نخست مربوط به خطوط جریان برق AC ورودی میشوند و سایر ترمینالهای پیچی جریان خروجی مثبت و منفی DC را تامین میکنند.
معرفی پاور یا منبع تغذیه در چاپگر سه بعدی
به عنوان اولین نکته در معرفی پاور یا منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی باید بگوییم که پاورها به دو دسته کلی 12 و 24 ولت تقسیم میشوند. متخصصین از میان این دو گروه، منبع تغذیههای 24 ولت را بیشتر از 12 ولت توصیه میکنند. دلیل اصلی برتری منبع تغذیه 24 ولت بهبود عملکرد موتورهای استپر در سرعتهای بالاست. بنابراین برای ایجاد بستر گرم شونده در ولتاژهای بالاتر به جریان برق کمتری نیاز است و میتوان از سیمهای اکسترود سبکتر در فرایند چاپ استفاده نمود. توجه داشته باشید که اکسترودهای مصرفی با بستر گرم شونده کاملا سازگار باشند. بستر گرم شونده قادر به فعالیت با هر دو نوع ولتاژ است؛ اما کیفیت اتصال سیمها کاملا وابسته به ولتاژ مصرفی است. با توجه به این موضوع اکسترودها به دو دسته 12 و 24 ولت تقسیم میشوند.
جریان منبع تغذیه
نکته دوم در معرفی پاور یا منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی میزان توان خروجی آن است. به طبع هر چه دستگاه بزرگتر باشد به انرژی بیشتری برای فعالیت نیاز دارد. میزان انرژی جریان برق با استفاده از واحد اندازهگیری وات تعیین میگردد. از این رو میزان وات خروجی منبع تغذیه باید کاملا متناسب با دستگاه پرینتر باشد. کمتر یا بیشتر بودن میزان وات منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی باعث آسیب دیدن دستگاه شده و فعالیت آن را دچار اختلال میکند. هر چه میزان وات منبع تغذیه بیشتر باشد به طبع ابعاد و قیمت آن نیز بیشتر است.
هر کدام از اجزا پرینتر سه بعدی برای فعالیت نیاز برق دارند. از این رو هر چه تعداد این اجزا بیشتر باشد به برق بیشتری برای راه اندازی پرینتر سه بعدی نیاز است. به زبان سادهتر هر چه کارایی پرینتر سه بعدی و قابلیتهایش بیشتر باشد برق بیشتری مصرف میکند. در نتیجه منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی باید کاملا متناسب با قابلیتهای دستگاه انتخاب شود. پرینتر سه بعدی از اجزای مختلفی چون اکسترودرها، موتورهای استپر، فنها، هیتر بستر ساخت و نمایشگر تشکیل شده است که همه از مصرف کنندگان برق هستند. هر یک از این قطعات به وات متفاوتی از برق احتیاج دارد. پاور در پرینتر سه بعدی علاوه بر تبدیل جریان از AC به DC وظیفه دارد وات مورد نیاز هریک از قطعات را تامین نماید. در مجموع 100 وات برای تمامی این قطعات کفایت میکند. اما هیتر بستر ساخت، یکی از قطعات بسیار پر مصرف در پرینتر سه بعدی محسوب میشود که خود به تنهایی چند صد وات برق مصرف میکند.
اهمیت کیفیت منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی قطعهای بسیار مهم و حساس است. بروز هرگونه نوسانی در جریان برق میتواند به پرینتر سه بعدی آسیب برساند و علاوه بر خسارت مالی مشکلات فراوانی برای شما ایجاد کند. در بدترین حالت مادر برد دستگاه میسوزد و در خوشبینانهترین حالت نتیجهی پرینت بی کیفیت خواهد بود. از این رو با خرید منبع تغذیه با کیفیت و متناسب با دستگاه پرینتر سه بعدی، کسب و کار خود را ایمن کنید.
دیگر قابلیتهای منبع تغذیه پرینتر سه بعدی
آخرین نکته در معرفی پاور یا منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی توجه به سایر قابلیتهای پاور است. به طور معمول منبع تغذیه در پرینتر سه بعدی همراه با حسگر تشخیص اتمام فیلامنت، UPS و Hibernate عرضه میشود. وجود این قطعات از خرابی پرینتر سه بعدی به هنگام بروز نوسانات برق، مشکلات ناشی از عدم صحیح مکش فیلامنت و… جلوگیری میکند. علاوه بر این با استفاده از باتری پشتیبان UPS فرایند پرینت در هنگام قطع برق دچار اختلال نمیشود.
به دلیل کمبود منابع انرژی در کشور قطع برق اتفاق عجیبی به خصوص در فصل تابستان نیست. از این رو بهتر است پاور در پرینتر سه بعدی خود را به UPS مجهز کنید. UPS باید در حالت آماده باش قرار گیرد تا به محض قطع برق و بدون ایجاد وقفه و نوسان انرژی مورد نیاز پرینتر را برای اتمام فرایند چاپ تامین کند. برای کاهش مصرف شارژ UPS بهتر است هیتر بستر را خاموش کنید. بستر گرم شونده مصرف انرژی بسیار بالایی دارد و ظرف چند دقیقه تمام شارژ ذخیره شما را به مصرف میرساند.