دانشمندان موفق به ساخت ربات ماهی گیر با پرینتر سه بعدی شده اند که میتواند بدون هیچ آسیبی، ماهی، هشت پا و حتی عروس دریایی را شکار کند. در طراحی مفصلهای قابل حرکت این ربات، از سبک اریگامی ژاپنی الهام گرفته شده است.
فهرست مطالب
در ساخت این ربات ماهی گیر طراحی به صورتی انجام گرفته است که هم به اندازه کافی سخت باشد که فشار زیر اقیانوس را تحمل کند و هم آنقدر منعطف باشد که به راحتی بتواند خیلی سریع حرکت کند.
از سویی دیگر طراحی این ربات به گونه ای انجام شده است که جانوران زیر دریا را شکار کند و شکل آن طوری باشد که خیلی تحرک زیادی نداشته باشد.
برای دارا بودن این ویژگی ها، دانشمندان در نهایت طراحی ماهی اریگامی را مناسب دیدند.
این ربات فقط یک موتور دارد که میتواند به راحتی قطعات به هم متصل ربات را به خوبی حرکت دهد و 12 قطعه انعطاف پذیر آن را به گونهای ببندد که ماهی یا جانور دریایی در آن گیر بیفتد.
پرینت سه بعدی ربات
گفتنی است که قطعات این ربات با کمک پرینتر سهبعدی چاپ شدهاند.
دانشمندان شکار عروس دریایی در یک آکواریوم و ماهی مرکب در اقیانوس آزاد را مورد آزمایش قرار دادند .
کنترل ربات در زیر اقیانوس
در مورد دوم که در اقیانوس آزمایش شد، دانشمندان با کمک یک دسته کنترلی (جویاستیک) ربات را از راه دور کنترل کردند.
اپراتور جوی استیک با کمک ویدئویی که به صورت Realtime پخش میشد، مطمئن بود که جانور در زمان تا شدن قطعات ربات، صدمه نبیند.
این خبر خوبی برای دانشمندانی است که در عمق زیاد به دنبال موجودات نرم و ژلاتینی هستند، به راحتی میتوانند از این ربات برای گیر انداختن آنها استفاده کنند.
دانشمندان در نظر دارند که در آینده ای نزدیک سنسورهایی به این دستگاه اضافه کنند تا بتوانند به عنوان یک لابراتوار زیر دریایی مینیاتوری برای آزمایش و تحقیق روی حیوانات استفاده کنند بدون اینکه آسیبی به آنها بزنند.
آنها حتی میخواهند از این ربات منعطف روزی در فضا برای مثلا وصل کردن پنلهای خورشیدی به ماهوارهها بهره ببرند.
اخبار پرینت سه بعدی را در مرکز پرینت سه بعدی پارس دنبال کنید و در جدید ترین خبرهای دنیای پرینت سه بعدی همراه ما باشید.